Експерт розповів про користь гарбуза: запобігає раку, покращує роботу серця, прискорює метаболізм

Плоди гарбуза – справжнє джерело вітамінів і потужна профілактика ряду серйозних недуг. Тому медики рекомендують включати його в раціон і дорослим, і дітям.

Гарбуз є унікальним плодом і потужним природним антиоксидантом не тільки тому, що містить цілий ряд корисних мікроелементів і, по суті, є полівітаміном, а й тим, що практично всі її якості зберігаються навіть в процесі термічної обробки.

«Гарбуз діє як антиоксидант, який не тільки сповільнює процес старіння клітин, а й запобігає появі онкозахворювань. Причому, корисна як м’якоть, так і насіння, які, ще й запобігають анемію.

Гарбуз рекомендована всім, хто працює за комп’ютером, так як всього 3-4 порції гарбузової каші в тиждень покривають добову потребу у вітаміні А, який потрібен для підтримки зору », – зазначила лікар.

Гарбуз омолоджує шкіру завдяки високому вмісту вітаміну A, C, Е і цинку. А гарбузове насіння сповільнять в’янення шкіри і поява зморшок » – каже лікар.

Крім цього, експерт рекомендує хоча б пару разів на тиждень запікати гарбуз, готувати гарбузову кашу або робити десерти з цього плоду для дітей. Особливо це актуально в сезон застуд, так як дитячий організм постійно потребує додаткового захисту, а в гарбузі містяться всі необхідні мікроелементи для зміцнення імунної системи і протидії вірусам.

Для тих, хто постійно сидить на дієтах, печений гарбуз повинна стати одним з найбільш часто вживаних продуктів.  Клітковина, яка міститься в гарбузі, покращує роботу травної системи організму і прискорює метаболізм.

Ще один приємний бонус – вживання гарбуза зменшує рівень “поганого” холестерину, що допомагає знизити ризик розвитку атеросклерозу, тромбозів, інфаркту та інсульту. А калій і магній допомагають нормалізувати роботу серцевого м’яза, знижує артеріальний тиск і позбутися від тахікардії.

КНП "Міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17" ХМР

[email protected]